Analyse van de voorlopige resultaten Stemwijzer Zoetermeer

Hmm… op de stemwijzer site kan je ook jouw resultaat vergelijken met alle ingevulde stemwijzer’s… handig, en een mooie manier om een ‘goed‘ beeld te krijgen van de gemiddelde mening van de stadsgenoot. Effe een paar puntjes die me opvielen

  1. Een grote kans dat er camera-toezicht en preventief fouilleren gaat komen, dik 60% respectievelijk 55% is voor, met slechts 10/20% tegen. (Ik ben faliekant tegen)
  2. Die ene coffeeshop die zoetermeer rijk is zal voorlopig nog wel effe blijven, slechts 35% is tegen sluiting, 45% voor. (Ik zeg, houden die coffeeshop, niemand heeft er last van)
  3. Bijna 60% vind dat de bevolking meer invloed moet hebben op besluitvorming, via referenda, 20% is tegen (Mij zal het niet bijzonder boeien)
  4. 70% is tegen het verbieden van activiteiten op zondag, er is hier namelijk geen fuck te doen, dus iedere activiteit moet aangemoedigd worden.
  5. 60% vindt dat de rioolheffing onafhankelijk moet zijn van de waarde van het huis.
  6. 90% is voor het behouden van het (3 uur) gratis parkeren in het centrum, slechts 6% is tegen
  7. 27% is tegen het uitbreiden van het wegennet (55% voor), en zo’n 60% is tegen extra verkeersdrempels. Alsjeblieft, laten we de boel een beetje bereikbaar en begaanbaar houden er staan al files genoeg 🙂
  8. 70% is tegen het verlagen van de maximum snelheid op de A12 (tot 80), we hebben allemaal gezien dat dit zo goed als geen effect heeft, behalve op het budget van de gemeente (wegens al die extra bekeuringen), 120 is een mooie snelheid voor dit stuk autobahn.

Zo… dan is wel duidelijk wat er de komende jaren gaat gebeuren… Ik zit op de meeste punten dus wel bij een meerderheid, behalve het eerste, cameratoezicht en preventief fouilleren… Laten we hopen dat dat de zoetermeerder bespaard blijft, big-brother is al machtig genoeg.

Be Sociable, Share!