(nl) Dag 2 in Berlijn

Zo, nu na 2 dagen in Berlijn is het me eindelijk gelukt een enigszins stabiele internet verbinding te regelen… het schijnt allemaal nogal wat moeite te kosten.

Zondag middag kwam in op Berlijn Ost-bahnhof aan, waar ik na een flinke zoekpartij de kaartjesverkoop van de S en U-bahn vond. Na een weekkaart gekocht te hebben (a 25 euro) kon ik toen op zoek naar de juiste lijn om terug op Alexanderplatz te komen (waar de trein al was langs-geweest, maar niet stopte).


Vanaf alexanderplats een paar mooie foto’s genomen van de tv-toren en toen eens op zoek gegaan naar het BCC (Berlin Congress Center) en de tram naar mijn hotel.
Het hotel was gelukkig redelijk makkelijk gevonden, en nadat ik daar mijn tassen had achtergelaten en even tot rust was gekomen (die tassen waren achteraf gezien best wel zwaar) ben ik een rondje door de stad gaan maken.

Helaas is het natuurlijk winter en werdt het al vrij snel donker, dus veel foto’s zijn met slecht zicht en zonder flits genomen. Ik heb wel meteen de eerste dag/avond veel van de beroemde berlijnse lokaties kunnen zien.

De eerste avond heb ik ook nog een lekker italiaans restaurantje gevonden met bijna voor-oorlogse prijzen… Lasagne, Soep en een flinke pul duits bier… nog geen 8 euro. Daar ga ik deze week nog wel een keer een pizzatje halen… alle hoofd-gerechten waren 3 a 4 euro ;)

De tweede dag (maandag) al redelijk vroeg opgestaan en na het ontbijt zo rond 09:15 bij het BCC aangekomen, er stond toen een korte rij. De rest van de ochtend is deze rij alleen maar langer geworden, tot ver om de hoek van de straat. Op dit moment zijn er al meer dan 2000 mensen aanwezig, er kan dus gezegt worden dat het gezellig druk is.

De tijd vloog om en rond 8 zijn we met een groep nederlanders naar een Taais restaurant geweest… ook hier waren de prijzen redelijk, maar toch op een meer hollands niveau (15-20 euro voor eten en drinken)

Ik heb helaas nog niet echt de tijd kunnen nemen een lezing te kunnen bekijken, druk bezig geweest met de foto’s, het wireless en het kletsen met bekende en minder bekende mensen.

Zo maar eens richting het hotel gaan, en kijken of de kamer vandaag drukker bezocht is… gisteren waren we met 4 personen op de kamer, maar ik heb hoe-dan-ook heerlijk geslapen.

De fotos zijn uiteraard te vinden op de foto pagina: http://fotos.maniac.nl in het CCC album.

Be Sociable, Share!